Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

VERZET tegen onderdrukking

VERZET tegen onderdrukking

In bunker Bremen wordt momenteel  aandacht besteed aan het verzet in Nederland tijdens de Duitse bezetting 1940- 1945.
Het verzet bestond uit vele activiteiten. Gewapend verzet maar ook het lijdzaam verzet vanuit bijvoorbeeld huiskamers.

Van  beide verzetsactiviteiten zijn herinneringen en artefacten in bunker Bremen te zien. De huiskamer met onderduiker. De zelfde kamer waar in het geheim  met een zelfgebouwde radio ontvanger  geluisterd wordt  naar radio Oranje. Een dreigende inval van de SD. Verraad?

Ook originele  verzetskranten uit die donkere bezettingsperiode periode worden tentoongesteld. Een oude stencilmachine en veel meer authentieke voorwerpen en documenten die betrekking hebben op landelijke maar ook regionale verzetsactiviteiten en uiteraard is er aandacht voor het Vlaardingse Geuzenverzet,  één van de eerste verzetsgroepen van Nederland. De bekende geuzenpenning is eveneens in de bunker te zien.

Op beeldschermen wordt verdere informatie gegeven speciaal  aangepast voor onze jongeren. Het jaar 2018 staat in het teken van het Verzet tegen onderdrukking. Terechte aandacht voor allen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Verzetsmensen, de dapperen in de huiskamers  die zich niet lijdzaam lieten onderdrukken.

De vrijwilligers van de stichting Fort aan den Hoek van Holland hebben met veel passie deze expositie in bunker Bremen ingericht als herinnering aan hun daden en zullen met de zelfde enthousiasme de bezoekers ontvangen en rondleiden.

Deze zeer bijzondere expositie samen met de andere lopende exposities is dit jaar te zien op zaterdagmiddag en een aantal maal op zondagmiddag of andere tijden op afspraak. Meer informatie over openingstijden www.forthvh.nl.

Bunker Bremen – een oude monumentale voormalige Duitse munitiebunker met vele levens –  is gelegen in het unieke natuurgebied Vinetaduin in Hoek van Holland en te bereiken via de ingang aan de Strandweg.
(18-7-2018)