Schenking PTT Museum Rotterdam aan Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum

Schenking PTT Museum Rotterdam aan Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum

Een goed contact met vrijwilligers van het Rotterdamse PTT Museum heeft geresulteerd in een fantastische schenking van apparatuur en ondersteuning voor de verdere inrichting van Bunker Hamburg van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum.

Na de WO2 heeft deze bunker gediend als communicatiecentrum en commandopost ten tijde van de Koude Oorlog. In de bunker werden de telexen en telefooncentrale bediend door de MARVA-eenheid en overig Marinepersoneel in Hoek van Holland. Bunker Bremen werd daarnaast gebruikt door de telegrafisten van de Koninklijke Marine. De schenking bestaat uit een complete telefooncentrale, diverse nog werkende telexen en telefoonapparaten uit de periode van de Koude Oorlog. De stichting wil zoveel mogelijk in bunker Hamburg de inrichting en functie van deze bunker van weleer doen laten herleven aangevuld met passende inrichting en verhaallijnen.

De bunkers Hamburg en Bremen, met fraaie exposities over diverse thema’s, maken onderdeel uit van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum en zijn gelegen in het Vinetaduin in Hoek van Holland. Het museum is elke zaterdag geopend van 13:00 – 16:00 uur het gehele jaar door, dus ook tijdens de wintermaanden. Tijdige aanmelding voor een rondleiding per mail via bunkerbremen@forthvh.nl voorkomt teleurstelling. Voor groepen is het mogelijk een aparte afspraak te maken, ook buiten de vaste openingstijd van de zaterdagmiddag.

Voor meer info over het museum neemt u contact op met Hans van Aalst op telefoonnummer 06 – 20 99 01 92.
(1 maart 2023)