Openingmomenten Bunkerpark Sperre Arendsduin 2023 bekend

Openingmomenten Bunkerpark Sperre Arendsduin 2023 bekend

Onze collega’s van het Bunkerpark Sperre Arendsduin in ’s Gravenzande openen binnenkort weer hun deuren. Dit mooie bunkercomplex bevind zich op het terrein van Intratuin in ’s Gravenzande.

Het Bunkerpark Sperre Arendsduin ligt tussen ‘s-Gravenzande en Monster en verdedigde de noordwestelijke toegang van vesting Hoek van Holland. Om de vesting lag de tweede tankgracht. In de unieke terrastuin van de Intratuin liggen vier bunkers : een manschappenbunker, een geschutsbunker, een Tobruk en een keukenbunker .
De manschappenbunker is van het type 501, bestemd voor 10 manschappen, en is grotendeels ingericht.
De geschutsbunker type 676, had een 4,7 cm Panzer Abwehr Kanon waarmee de ingang van de Sperre richting Monster verdedigd werd. Recent is de nooduitgang van deze bunker in de oude staat hersteld. Van dit bunkertype zijn er nog maar drie over in Nederland en is het dus een zeldzame bunker.
De Tobruk is een klein bunkertje voor 2 personen die een mitrailleur konden bedienen.
Binnen Sperre Arendsduin liggen twee keukengebouwen en één kantinegebouw. op het terrein van de Intratuin staat een keukengebouw van baksteen. Hier werd het eten bereid voor de manschappen van het bunkerpark.

Tijdens bunkerdag, op zaterdag 3 juni, kunt u hier dit jaar voor het eerst terecht. Hieronder vindt u alle openingsmomenten :

Zaterdag 3 juni  –  Bunkerdag
Zondag 4 juni

Zaterdag 15 juli

Zaterdag 5 augustus
Zaterdag 12 augustus
Zaterdag 19 augustus
Zaterdag 26 augustus

Zaterdag 14 oktober
Zaterdag 21 oktober

Geopend van 13.00 tot 16.00 uur

Volwassenen: € 4,-
Kinderen gratis

Kijk voor meer informatie o.a op https://bunkerdag.nl/nl/activiteit/sperre-arendsduin-geschutsbunker-676/.

(6 mei 2023)