Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

Veel bewondering voor nieuwe exposities in Bunker Bremen

Veel bewondering voor nieuwe exposities in Bunker Bremen

Cees Schalkoort had er duidelijk plezier in om de nieuwe exposities van de stichting ‘Fort aan den Hoek van Holland’ in Bunker Bremen afgelopen zaterdag te openen.

De voorzitter van de Ondernemersvereniging in onze plaats vindt het een goede zaak dat een vrijwilligers organisatie zoals deze stichting lid is van de Ondernemersvereniging Hoek van Holland. Uiteindelijk is deze stichting ook ondernemer. Cultureel ondernemer!

“De grote motivatie van de vrijwilligers, kennis, kunde en ervaring zijn een prima uitgangspunt voor jongeren om hier van te leren en die kennis mee te nemen in hun verdere carrière “ aldus Cees. “Ook is het niet verkeerd dat de jeugd meer kennis opdoet van de verhalen en geschiedenis  van vroeger “.Hij pleit dan ook dat deze vrijwilligersorganisaties stageplaatsen gaan creëren voor onderwijsinstellingen.  De behoefte is groot. Bij de stichting ’Fort aan den Hoek van Holland’ staan de deuren in ieder geval wijd open.

De aanwezige bezoekers waren zeer lovend over de kwaliteit van de aanwezige nieuwe exposities. Veel bewondering werd uitgesproken over de kabinetskamer met de ministers zoals zij op 13 mei 1940 in Hoek van Holland voor vertrek naar Engeland vergaderd hebben. Iedereen  luisterde met belangstelling naar de uitleg over de wijze waarop in het verleden gecommuniceerd werd waarbij vooral de belangrijke rol van de postduif vroeger en nu de aandacht kreeg. De bezoekers eindigden hun wandeling door de bunker in de presentatieruimte waar een groot aantal originele unieke affiches voornamelijk uit Hoek van Holland tijdelijk getoond worden. Verder is daar onder toezicht van ‘De Welsh –  en Irish Guards’ de documentaire ‘De Tommies komen ‘ te zien.

Als onderdeel van de opening vertelde Dick Ruis zeer boeiend  over de gebeurtenissen in Hoek van Holland in die woelige mei dagen in 1940 . De aanwezige leden van de Gebiedscommissieleden waren eveneens vol lof en vinden de activiteiten van de stichting met haar vrijwilligers belangrijk voor Hoek van Holland.

De exposities zullen de komende maanden iedere zaterdagmiddag te bezichtigen zijn van 13u00 en 16u00 of op andere tijden op afspraak.

De bunker Bremen ligt in het natuurgebied Vinetaduin

Ingang Strandweg t.o. voormalig Station Strand.
(15-5-2017)