Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum terug in Hoek van Holland

Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum terug in Hoek van Holland

De stichting Fort aan den Hoek van Holland heeft een nieuwe locatie in Hoek van Holland gevonden. De voormalige bunker Bremen in het Vinetaduin wordt door de stichting gehuurd van de stichting Zuid- Hollands Landschap. Deze bunker zal worden gebruikt voor presentaties,  kenniscentrum en opslag. Deze zeer grote voormalige munitiebunker beschikt over vele kamers en is in de periode van de Koude oorlog gebruikt door de Nederlandse Koninklijke Marine.

Momenteel wordt door de vele vrijwilligers van de stichting hard gewerkt aan het gebruiksklaar maken van deze locatie. Medio dit jaar zal de bunker gereed zijn en ingericht worden door het officieel geregistreerd Nederlands Militair kustverdedigingsmuseum met een fantastische expositie over de Militaire kustverdediging.  Deze expositie sluit onder meer prachtig aan bij de rol in het verleden van het Vinetaduin. Vele vrijwilligers van de stichting zijn eveneens vrijwilliger van de stichting Zuid- Hollands Landschap.

In de nabije toekomst zullen beide stichtingen  nagaan hoe nog beter samengewerkt kan worden met behoud van de in het Vinetaduin aanwezige unieke flora en fauna. De vrijwilligers en het bestuur van de stichting zijn zeer enthousiast over de nieuwe kansen en gaan er alles aan doen om de haar ter beschikking gestelde  unieke museumstukken, kennis en archieven weer aan het publiek te tonen. Op verzoek van diverse instellingen wordt ook gewerkt aan educatieprogramma’s voor o.a. scholen.

De stichting is eveneens lid van de Erfgoedtafel Atlantikwall en zal in de toekomst haar banden met de andere Atlantikwall musea versterken.
(19-2-2016)