Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

Nationalen Open Monumenten Dagen

Nationalen Open Monumenten Dagen

Tijdens de Nationalen Open Monumenten Dagen op 9 en 10 september zal de bunker Bremen eveneens haar stalen deuren wijd openen voor het publiek.

Deze monumentale bunker door de Duitse bezetting destijds gebouwd en ingericht als munitiebunker in het Hoekse Vinetaduin als onderdeel van de Atlantikwall  is na de oorlog gebruikt door de Koninklijke Marine voor communicatie taken tijdens de Koude Oorlog. Inmiddels is deze bunker een  Rijksmonument Koude Oorlog.

Inmiddels huisvest de Bremen het “Nederlands Militair Kustverdediging Museum “  van de stichting “Fort aan den Hoek van Holland” en wordt onderhouden door haar vele vrijwilligers die het aanstaande weekend klaar staan om de bezoekers te ontvangen en vakkundige informatie geven  tijdens de wandeling door de bunker en over  de daar aanwezige exposities. Bij het exploiteren van bunker Bremen wordt nauw samengewerkt met de stichting “Het Zuid-Hollands Landschap”.

Kortom, een monument dat herinnert aan een woelige periode in de Vaderlandse geschiedenis. De Bunker Bremen is gelegen in het Vinetaduin en te bereiken via het pad aan de Strandweg t.o. voormalig station Strandweg.
(3-9-2017)