Lezing over Enigma in Bunker Bremen

Lezing over Enigma in Bunker Bremen

Op zaterdag 9 december komt Enigma kenner bij uitstek Dan de Bruijn met een Enigma M4 replica (de mooiste van Nederland) naar Bunker Bremen voor een lezing en demonstratie.
De Enigma was een Duitse decodeer/ cryptomachine waarmee geheime berichte verzonden konden worden. Tijdens de lezing wordt verteld over herkomst, werking, opstellen van een bericht, zwakke punten, kraken in Bletchley Park en de rol van de Polen. Verder is er een demonstratie  van de  werking van het codeer apparaat en het oplossen van een gecodeerd bericht.
Er worden 3 lezingen gegeven om 13:00 uur , 14:00 en 15:00 uur, maar door de grote belangstelling is de eerste lezing al bijna vol.
De Enigma lezing en demonstratie duurt 60 min, aansluitend is er een rondleiding van 60 min. De kosten zijn Eur.10,– per persoon.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden per mail: bunkerbremen@forthvh.nl. met opgave van aantal personen en gewenste aanvangstijd. Je krijg dan mail bevestiging met het definitieve tijdslot, wat tevens je toegangsbewijs is. Betaling contant of met het pin apparaat bij aankomst.
Er is een beperkt aantal deelnemers voor deze lezing met rondleiding door Bunker Bremen en Hamburg dus een tijdige aanmelding is aan te bevelen