Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

KERSTMARKET ANNO 1900 IN KEUKENBUNKER VINETADUIN

KERSTMARKET ANNO 1900 IN KEUKENBUNKER VINETADUIN

Op zaterdag 16 en 23 december is er een fantastische kerstmarkt in de Keukenbunker bij de de ingang van het Vinetaduin in Hoek van Holland. Dus geheel overdekt.

Het bijzondere van deze kerstmarkt is dat deze geheel de sfeer van anno 1900 uitstraalt.

Dat geldt ook voor de fraai gevulde marktkramen met kerst artikelen, boeken en andere spullen. Een echte snuffelmarkt.

In die tijd bivakkeerden veel militairen van de kustartillerie in Hoek van Holland. De Nieuwe Waterweg was net in gebruik genomen en moest tegen vijandelijke aanvallen verdedigd kunnen worden.

Het is dan ook zeer normaal dat de militairen van toen weer terug te zien zijn op de kerstmarkt. Anno 1900 was er nog geen ambulance maar wel andere voorzieningen op dit gebied, waar de Kerstman driftig gebruik van maakt.

Korporaal kok Zondag van de Kustartillerie zorgt voor overheerlijke erwtensoep en andere heerlijkheden. Glühwein is uiteraard ook aanwezig.

Bezoek aan de kerstmarkt kan gecombineerd worden met een korte wandeling naar Bunker Bremen. Deze bunker is een monumentale herinnering aan sporen van oorlogen en is de locatie waar thans het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum gevestigd is.

De kerstmarkt wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de stichting ‘Fort aan den Hoek van Holland’ is beide zaterdagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De toegang is gratis. Bezoek aan Bunker Bremen volwassenen € 3,–
(2-12-2017)