Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

Jaap Muis opent expositie in bunker Bremen

Jaap Muis opent expositie in bunker Bremen

Afgelopen zaterdag was er enige consternatie bij de Brinktoren toen twee streng ogende militairen Jaap Muis thuis ophaalde om afgevoerd te worden naar het Vinetaduin. In dat door de stichting Het Zuid Hollands Landschap beheert gebied heeft de stichting Fort aan den Hoek van Holland in bunker Bremen een  nieuwe locatie voor haar vele activiteiten. Het was de in het dorp bekende 89 jarige Hoekenees Jaap Muis de eer om de  nieuwe expositie over de kustverdediging rond de mobilisatie 1914 te openen. Jaap Muis heeft direct na de oorlog als marinier dienst gedaan in Hoek van Holland en is altijd betrokken geweest bij de activiteiten van de stichting.

Vooraf aan de opening werd in de presentatieruimte van de bunker waar vele bezoekers een plekje gevonden hadden een toelichting gegeven over deze nieuwe fraaie expositie. De film uit 1917 ‘Holland neutraal’ die daarna vertoond werd kreeg veel aandacht. De expositie zal de komende maanden toegankelijk zijn voor de bezoekers aan de Bremen terwijl de voorbereidingen voor een nieuwe wissel expositie in het voorjaar van 2017 al in volle gang zijn.

De Bremen is iedere zaterdagmiddag geopend en te bereiken via de ingang van het Vinetaduin Strandweg tegen over station Strand.

In de kerstvakantie is er op 28 en 29 december ‘s-middags een speciale kerstevent. Korporaal kok Zondag laat iedere bezoeker proeven van zijn overheerlijke snert terwijl een deel van de bemanning van de bunker in stijl gekleed zal zijn als militair uit de periode van de expositie. De aanwezige boekenmarkt is dan gevuld met vele boeken en naslagwerken over de militaire geschiedenis en vooral de Tweede Wereldoorlog. Toegangsprijs: €2,50 volwassenen. Kinderen € 1,–
(19-12-2016)