Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

Dubbel museumweekend op 22 en 23 oktober

Dubbel museumweekend op 22 en 23 oktober

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober aanstaande zijn er volop activiteiten bij de Bunkers Bremen en Hamburg in het Vinetaduin in Hoek van Holland. Er vallen namelijk twee museumweekenden samen!

Het is dit weekend namelijk het Museum Cultuur Weekend Hoek van Holland. Het museum in de Bunker Bremen is daarom op beide dagen gratis te bezoeken. Kinderen kunnen met een helm op gefotografeerd worden in het wachthuisje en ze kunnen meerijden in een leger Landrover.


Landrover

Het zangkoor FOcalicious zorgt zaterdagmiddag voor muzikale omlijsting met hun vier- en driestemmige a capella liedjes. In het museum kunt u de vele voorwerpen en foto’s bekijken die daar tentoongesteld zijn.


FOcalicious zal zaterdagmiddag hun mooie
zangkunsten ten gehore brengen.

In verband met het Koude Oorlog Weekend, met dit jaar het thema ’60 jaar Cuba Crisis’, is de Bunker Hamburg te bezoeken tegen een gereduceerd tarief van 5 euro (kinderen onder 12 jaar gratis).
In samenwerking met de Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog zijn er op diverse locaties in het land dit weekend objecten en gebouwen, die een rol hebben gespeeld in de Koude Oorlog, te bezoeken. Bunker Hamburg is een ware tijdscapsule uit die periode. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de Nederlandse Marine deze oude munitiebunker van de Duitsers hergebruikt. De bunker werd ingericht als commandocentrum van waaruit de scheep- en luchtvaart op de Noordzee en in de havenmonden werd gemonitord.
Op het Vinetaterrein staat tevens een DAF YA126 (een zogenaamde ééntonner) met radio apparatuur van de re-enactment Vereniging Dienstplicht Koude Oorlog. Er zal een demonstratie plaats vinden met de radiozendapparatuur waarbij men probeert contact te maken met eenheden elders in het land. Tevens rijdt er een oude originele Landrover uit het Engels leger rond waarmee mensen een ritje kunnen meerijden.


DAF YA126

De activiteiten vinden zaterdag en zondag plaats tussen 13:00 en 17:00 uur. De toegang vindt u op de Strandweg ter hoogte van de ingang van de metrotunnel van het Vinetaduin in Hoek van Holland. Op de homepage van deze site vindt u een duidelijke omschrijving van onze locatie met een routekaartje.
(20 oktober 2022)