Dramatische Meidagen 1940

Dramatische Meidagen 1940

In Bunker Bremen van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum kunnen de bezoekers in de maand  mei de dramatische meidagen van 1940  herbeleven. Drie weken lang wordt speciale aandacht gegeven aan de gevechten in die angstige periode rond Hoek van Holland en het Staelduinse bos.

Silvester Weterings zal het boeiende verhaal vertellen wat zijn opa en peetoom meemaakten in die Meidagen rond het Staelduinse bos. De gidsen van het museum vertellen dan het verhaal van de gevechten in Hoek van Holland van de Nederlandse -en Engelse militairen en het vertrek van het kabinet en koningin Wilhelmina van uit Hoek van Holland.

Bij deze gelegenheid zal er een tijdelijke expositie van unieke herinneringen aan die voor velen onzekere periode ingericht worden.

Het bijwonen van de lezing en museum presentatie is alleen mogelijk na reservering per mail bunkerbremen@forthvh.nl . Deelnemers van de lezing krijgen een mail bevestiging. Kosten €10,– per persoon. Er kan gepind worden.

Deze speciale presentatie vinden plaats op Zaterdagmiddag  4 en 11 Mei, aanvang 13:00 uur en 14:30 uur,  15 min voor aanvang melden.