Bunkerdag 2023 in Hoek van Holland

Bunkerdag 2023 in Hoek van Holland

Zaterdag 3 juni is het weer Bunkerdag in heel Nederland. Heel veel bunkers zijn die dag te bezoeken waaronder ook de Bunkers Bremen en Hamburg in het Vinetaduin in Hoek van Holland.

Hans van Aalst, voorzitter van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum verwacht een grote toeloop van bezoekers. “Ieder jaar komen er meer mensen. Naar verwachting wordt het heel mooi weer. Prima dus voor een leerzaam dagje uit”.

De bezoekers kunnen ook de recent geopende bunker Hamburg bezoeken in combinatie met veel andere locaties in de omgeving.

Bunkerdagdeelnemers kunnen zaterdagmorgen vanaf 10.00 uur tickets kopen bij de ingang van het Vinetaduin. Deze tickets geven ook recht op toegang van Sperre Arendsduin (bij de Intratuin), Stelling 34 en 46 in s’-Gravenzande, Fort 1881 en de Markostand Hoek van Holland. Diverse bunkers in Oostvoorne, Rockanje, Scheveningen en Kijkduin (Den Haag) zijn ook goed te combineren op één dag. Wel moeten de bezoekers dan vroeg starten en hun reis goed plannen.

De vrijwilligers van bunker Bremen en Hamburg staan vanaf 10.00 uur klaar om de bezoekers te verwelkomen aan Strandweg 21 in Hoek van Holland nabij de oversteek van de Metro.

(29 mei 2023)