Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

We mogen weer open

We mogen weer open

De versoepelingen van de Coronabeperkingen maken het weer mogelijk om het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum van af zaterdag 5 juni voor bezoek weer open te stellen.

Dit betekent dat de vrijwilligers van de stichting Fort aan den Hoek van Holland weer staan te popelen om met hun bekende enthousiasme  de bezoekers te begeleiden en uitleg te geven tijdens de wandeling langs de diverse exposities door de kamers van Bunker Hamburg en Bunker Bremen in het unieke natuurgebied het Vinetaduin. De thema’s zijn nog steeds: Mobilisatie, Bezetting, Verzet en Bevrijding. Deze  exposities zijn ingericht in 2020 onder het motto “75 jaar Vrijheid”.

Het fantastische nieuws is dat de stichting met de stichting Zuid-Hollands Landschap een overeenkomst heeft  afgesloten voor gebruik en exploitatie van bunker Hamburg. Ook deze bunkers is zoals bunker Bremen en Hamburg een voormalige Duitse munitiebunker van het type 246. Het unieke is dat deze bunker na de WO2 door Nederland is gebruikt als commandopost van het leger in het kader van de Koude oorlog. Dit geldt overigens ook voor bunker Bremen.  Het verschil is dat bunker Hamburg nog in de oorspronkelijk staat is ingericht. Het lijkt wel of de tijd vele decennia heeft stil gestaan. Bezoekers kunnen ervaren hoe toen telexisten en telegrafisten de communicatie verzorgende en hoe de scheepvaart gecontroleerd werd  op mogelijke interventies van uit het toenmalige Oostblok.

Deze tijdcapsule is een geweldige aanwinst voor de stichting Fort aan den Hoek van Holland en maakt het mogelijk om onder begeleiding de bezoekers een  bijzondere middag aan te bieden. Dat de exposities voor jongeren  zeer aantrekkelijk zijn  is in de praktijk al gebleken.

Door de uitbreiding van de exploitatiemogelijkheden van de stichting is er een sterke  behoefte aan nieuwe vrijwilligers.  Belangstellenden – jong of senior – kunnen een mailtje sturen naar bunkerbremen@forthvh.nl voor nadere informatie.

De heropening per 5 juni onder de dan geldende Coronamaatregelen betekent dat beide bunkers  iedere zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur  voor publiek toegankelijk zijn na aanmelding bij  bunker Bremen. Ook zijn groepsafspraken weer mogelijk en bezoek van scholen.

Per mail – bunkerbremen@forthvh.nl – kan voor bezoek geboekt worden voor de tijden : 13.00, 14.00, 15.00 uur. ( Tijdslot)
Vol is vol.

Na aanmelding wordt een bevestigingsmail / ticket  gestuurd. Dit is het toegangsbewijs.
Kosten: € 9,00
Tot 12 jaar € 5,00

Betaling vooraf op rekening NL95RABO0323290906 om besmettingsrisico via de geldstroom te vermijden.
(1-6-2021)