Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

Bunker Bremen heeft zondag 9 oktober een speciale zondagopenstelling

Bunker Bremen heeft zondag 9 oktober een speciale zondagopenstelling

Aankomend weekend zijn naast de gebruikelijke zaterdag onze bunkers Bremen en Hamburg óók op zondag 9 oktober geopend. Oktober is namelijk de maand van de geschiedenis. In het oudste museum van Hoek van Holland is er momenteel speciale aandacht voor de verdediging van de Nieuwe Waterweg.

In het museum vertellen de vrijwilligers diverse verhalen over de verdediging van de Nieuwe Waterweg in de afgelopen 150 jaar met speciale aandacht voor de geschiedenis van de Torpedisten. Die Torpedisten waren niet in Hoek van Holland gelegerd, maar waren hier wel actief. Deze eenheid kon de Nieuwe Waterweg, en dus de haven van Rotterdam, op een bijzondere manier afsluiten bij oorlogsdreiging.

Er wordt speciaal voor dit weekend een bijzonder en zeldzaam item uit het depot gehaald te weten een uniform uit de zogenaamde blauwe periode; de kleding van een torpedist.

Onze vrijwilligers geven u graag een rondleiding door het museum en vertellen dan over de Torpedisten en hebben daarbovenop nog veel meer boeiende verhalen.

Naast de reguliere opening op is er dit weekend dus een speciale zondagopenstelling. Ook dan kunt u van 13:00 uur tot 16:00 uur bij ons terecht.

De bunkers Hamburg en Bremen, met fraaie exposities over diverse thema’s, maken onderdeel uit van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum en zijn gelegen in het Vinetaduin in Hoek van Holland. Tijdige aanmelding voor een rondleiding per mail via bunkerbremen@forthvh.nl voorkomt teleurstelling. Voor groepen is het mogelijk een aparte afspraak te maken, ook buiten de vaste openingstijd van de zaterdagmiddag.

Voor meer info over het museum neemt u contact op met Hans van Aalst op telefoonnummer 06 – 20 99 01 92.
(4 oktober 2022)Hier wordt U het verhaal van de verdediging
van de Nieuwe Waterweg verteld.