Strandweg 21 | 3151 HV | Hoek van Holland | 0174-382898

Bremen open voor publiek

Bremen open voor publiek

De stichting Fort aan den Hoek van Holland zal van af aanstaande zaterdag de bunker Bremen voor publiek openstellen.

Deze voormalige munitiebunker uit de tweede wereldoorlog in het Vinetaduin in Hoek van Holland is tijdens de Koude oorlog door de Koninklijke Marine gebruikt.

Thans is deze gerestaureerde bunker de nieuwe vestiging van het Nederlands Militair kustverdediging museum.

De bunker is van af zaterdag 30 juli iedere zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur te bezichtigen. Bezoekers zullen onder begeleiding van vrijwilligers van de stichting van af de parkeerplaats naar en van de bunker gebracht worden.

Tijdens de openingstijden is het overige deel van het Vinetaduin gesloten. De openstelling van de Bremen is mede mogelijk gemaakt door de stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

In de bunker zijn diverse exposities waar onder een unieke foto’s van de omgeving van het Seinpad in de bezettingsperiode 1940 –1941. Toen was er nog geen sprake van de Atlantikwall. Deze foto’s zijn vermoedelijk gemaakt door Duitse fotograven en is thans onderdeel van de collectie van Peter de Krom. Ook wordt informatie verstrekt over de bunker Bremen tijdens de Tweede wereld oorlog en de Koude oorlog. De boeiende jeugdfilm “De verborgen Grens” over de Atlantikwall staat die dagen ook op het programma.

Het is de bedoeling van de stichting om regelmatig nieuwe exposities in te richten uit materiaal van haar enorme collectie en in samenwerking met andere instellingen waaronder Het Zuid-Hollands Landschap.

De toegangsprijs bedraagt: € 2,50 p.p. Kinderen € 1,50. Begunstigers van de stichting: gratis
(24-7-2016)