Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nationale Bunkerdag 2024

25 mei @ 13:00 - 16:00

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Tijdens Nationale Bunkerdag kan je een exclusief kijkje nemen in verschillende bunkerlocaties in Nederland. Ook in Hoek van Holland.

Meestal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, sommige ingericht als museum, maar op zaterdag 25 mei zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open!

De bunkers Bremen en Hamburg in het Vinetaduin zijn uiteraard ook deze dag geopend voor publiek! Deze voormalige Duitse munitiebunkers naast de Sperre Arendsduin in s’- Gravenzande maken deel uit van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum. Beide bunkers hebben ook een belangrijke taak gehad tijdens de Koude Oorlog. Dat is met name in bunker Hamburg  te beleven.

Het publiek op bunkerdag kan vrij rondlopen, terwijl gidsen beschikbaar zijn om desgevraagd nadere toelichting te geven.

Kosten:

  • Volwassen (13+): € 7,50
  • Kinderen (4-12 jaar): €4,00
  • Kinderen (0-3 jaar): Gratis

Zaterdag 25 mei kunnen de tickets verkregen worden bij de toegang naar bunker Bremen.Met dit ticket kun je ook de andere deelnemende organisaties bezoeken zoals Sperre Arendsduin, Monsterseweg, s’- Gravenzande ( Tuincentrum de Intratuin).

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
13:00 - 16:00

Locatie

Bunker Bremen
Stationsweg 21
Hoek Van Holland, ZH Nederland
+ Google Maps